自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

今晚10點半左右係尖沙咀廣東道星光行對出,見到一駕無冚旗的士,行埋去想上車,佢攪低窗問我:去邊?
我:何文田。
的士佬:過海呀
我:呢度唔係過海的士站,你係咪拒載
然後我老公就話:揀客就冚旗啦
的士佬:夠膽就打我呀
然後老公去車頭影佢相話投訴佢,佢即刻開車走
再截第二架的士,司機又攪低窗,今次我即刻開門上車,唔想比佢問我去邊又拒載。
的士仲好意思加價,係你地最衰自己,唔怪之得個個都call Uber啦,真係唔可以比佢地一支獨大,無競爭無進步。
attach1/tmp/php0DR6kY

珍珠宮

虎到金來勳章 牛年勳章

回覆樓主:

尖沙咀好難搭的士架 可能嗰區多客佢哋唔憂生意 呢半年我試過想搭,10次只有2次搭到

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

近年坐的士、真是很大壓力,怕撞到一個衰司機 [好大機會]、自己激氣~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

水晶宮

囍 發表於 24-5-15 07:11
尖沙咀好難搭的士架 可能嗰區多客佢哋唔憂生意 呢半年我試過想搭,10次只有2次 ...

十次只有兩次搭到??好離譜喎!

水晶宮

大力大力 發表於 24-5-15 08:00
近年坐的士、真是很大壓力,怕撞到一個衰司機 [好大機會]、自己激氣~
...

真係咩世界,坐架車都咁,點解有啲司機咁衰格㗎

侯爵府

回覆樓主:

聽時事phone in節目主持人梁家永都話佢做咗幾廿年時事節目,投訴的士行業嘅理由咁多年都一樣無變,即是話點加車費都唔會改善到行業劣行

珍珠宮

20162016 發表於 24-5-15 08:22
十次只有兩次搭到??好離譜喎!

係真ga, 尖沙咀夜晚好難截的士

Love and Kindness are never wasted.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

坐的士有時咪同請工人一樣,俾錢仲要受人氣
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

這個還是國內好,網約車隨叫隨到,想省錢還可叫順風車拼車

侯爵府

2024年龍年勳章

babycam 發表於 24-5-15 08:54
係真ga, 尖沙咀夜晚好難截的士

尖東一帶尤為嚴重….

水晶宮

回覆樓主:

尖沙咀果班dc9係咁衰架。

複式洋房

sharebuy 發表於 24-5-15 00:47
今晚10點半左右係尖沙咀廣東道星光行對出,見到一駕無冚旗的士,行埋去想上車,佢攪低窗問我:去邊?
我: ...

希望香港快啲有滴滴打車

珍珠宮

新加坡D的士佬一樣咁衰

男爵府

我試過上咗車,之後司機話唔順路,之後趕我哋落車

男爵府

希望uber合法化同開放其他網約車平台
等班的士大帝慢慢喺度揀客啦

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

sharebuy 發表於 24-5-15 00:47
我: ...

無丫丫,打咩呢,投訴佢喇
放下自在

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

20170101 發表於 24-5-15 10:45
我試過上咗車,之後司機話唔順路,之後趕我哋落車

黐線,免費咩,要順路

別墅

唔係個個的士佬都咁衰既....
不過多數都唔太好咁解

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我成日喺尖沙咀搭的士,又未試過俾人拒載喎,好多司機態度都好唔錯添。不過我係日頭唔係夜晚搭。

唯一一次遇過好衰嘅的士佬就係我大肚嗰時,個的士佬係咁Chok架車,我唔知有咩得罪咗佢

侯爵府

leungszeon 發表於 24-5-15 09:24
這個還是國內好,網約車隨叫隨到,想省錢還可叫順風車拼車

打車真係完勝打的。 可惜香港Uber唔合法, 又貴d.

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊