自由講場

跳至

首頁

尾頁

洋房

見到HKTVMALL有得買,想係佢d 分店貨到前先付款後取貨,但係驚店員知係咩來,好老kam。。。想問下除咗收銀員可能知件貨係咩,件貨會唔會有第三者知? 會唔會好似SF咁包實?

翡翠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

回覆樓主:

我買過敏感貨品,佢會遮住個名,店員睇唔到係咩黎
總有離別的時候

大宅

冇得貨到前先付款,在網站下單時要付款,貨到門市已經包好,不會知道

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好似有自提櫃!

珍珠宮

Kirito2023ku 發表於 24-5-5 22:07
見到HKTVMALL有得買,想係佢d 分店貨到前先付款後取貨,但係驚店員知係咩來,好老kam。。。想問下除咗收銀 ...

HKTV Mall 只有在網上訂購同俾錢,如果你驚尷尬可以揀送貨上門

洋房

回覆 szewing2009 的帖子

今日問店員佢話可以拿住qr code 去佢d 鋪頭比,但係網上又話要係網上比咗先。。。因為me很少係網上買野。。。。plus 手機冇位裝佢ge apps/ 8達通,所以先想住qr code 去佢d 鋪頭比咗先。

珍珠宮

Kirito2023ku 發表於 24-5-5 22:22

今日問店員佢話可以拿住qr code 去佢d 鋪頭比,但係網上又話要係網上比咗先。。 ...

得咩?我喺app 度訂從來未見過佢可以出個QR code 俾我去分店俾錢喎

水晶宮

今日問店員佢話可以拿住qr code 去佢d 鋪頭比,但係網上又話要係網上比咗先。。 ...

可以門市比錢, 不過效果等同網上比錢落單
唔會即刻有貨取

要等貨到後再去門市自取

O2O店的付款方式

您可以在我們的O2O店使用信用卡 (Visa / MasterCard / JCB), 銀聯卡 或 八達通卡完成交易。
於O2O店購物需要使用HKTVmall應用程式:
(1) 開啟HKTVmall應用程式
[color=rgba(0, 0, 0, 0.8)] (2) 點擊右下方「帳户/設定」
(3) 選擇「門市現場付款」> 「即場付款」
(4) 將QR Code 交給店員掃瞄並保留當前畫面,然後就可以在O2O店開始選購心儀產品
(5) 選購心儀產品後,可以使用信用卡 (Visa / MasterCard / JCB), 銀聯卡 或八達通卡付款
(6) 完成付款後,約5分鐘內便可於「帳户/設定」>「訂單紀錄」查看到剛完成的訂單資料
如您已把產品加入購物車並希望與門市商品合併即場付款:
(1) 開啟HKTVmall應用程式
(2) 點擊右下方「購物車」及「前往付款」
(3) 選擇送貨地址、送貨時間、輸入優惠劵號碼(如有)和輸入希望在訂單使用的Mall dollar數量,然後在付款內點擊「其他付款方法」及選擇「與門市商品合併即場付款」
(4) 點擊「確認付款」,然後畫面會顯示QR Code
(5) 將QR Code 交給店員掃瞄並保留當前畫面,然後就可以在O2O店開始選購心儀產品
(6) 選購心儀產品後,可以使用信用卡 (Visa / MasterCard / JCB), 銀聯卡或八達通卡付款
(7) 完成付款後,約5分鐘內便可於「帳户/設定」>「訂單紀錄」查看到剛完成的訂單資料

https://cloud.marketing.hktvmall.com/o2ofaqzh

珍珠宮

用網頁版咪得,you唔一定要用app

大宅

唔得,除非你在門市直接買嘢,就可以直接俾$,網上下單一定要付款先後去取貨, 我已幫襯好多年,所以好淸楚

珍珠宮

可以網上訂,然後用 QR Code 現場比,我試過。不過要留意,QR Code 有時限(建議在現場上網下單),另外不收現金。

大宅

見到HKTVMALL有得買,想係佢d 分店貨到前先付款後取貨,但係驚店員知係咩來,好老kam。。。想問下除咗收銀 ...

如果私人嘢唔想人知,最好在網上面下單,如去現場迷知道

水晶宮

szewing2009 發表於 24-5-5 22:49
如果私人嘢唔想人知,最好在網上面下單,如去現場迷知道
不論送貨上門 / 門市自取都好,

每件貨都有label

視乎商戶點樣落個desc.

一定會有人知道其內容物是什麼

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-5-5 22:44
可以網上訂,然後用 QR Code 現場比,我試過。不過要留意,QR Code 有時限(建議在現場上網下單),另外不 ...

擺哂落購物車度

臨比錢時才按制落單

珍珠宮

Candy_CHUNG_LAU 發表於 24-5-5 23:03
擺哂落購物車度

臨比錢時才按制落單

我上次係咁~
上次因為要 claim 單,唔能夠用信用卡比錢,都係第一次喺門市比錢

水晶宮

MissMaMa 發表於 24-5-5 23:12
我上次係咁~
上次因為要 claim 單,唔能夠用信用卡比錢,都係第一次喺門市比錢
...

但如果要搶限時優惠, 門市比錢就未必配合到了

大宅

回覆樓主:

我買過女性衛生用品,係用好厚嘅雞皮紙袋再用膠紙捲實封口,而有啲細件嘅物件,就會用有氣泡內層嘅公文袋,封口一樣封得好實㗎 , 而收貨嘅時候,店員都係「嘟」件貨嘅條碼就俾貨你,佢都唔得閒咁詳細睇件貨係乜東西

洋房

回覆 schi 的帖子

落錯單,點算。。??

男爵府

送上門會唔會好d?

大宅

Kirito2023ku 發表於 24-5-6 00:13
回覆 schi 的帖子

落錯單,點算。。??

無辦法,硬食。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊