單親天地

跳至

首頁

尾頁

洋房

我同前夫係冇註冊,但有個七歲嘅小朋友,
佢而家有咗第二個,話一蚊生活費都唔俾我哋叫我哋瞓街,我同佢講出世紙有你個名,你係佢爸爸,佢就話咁我申請破產⋯⋯

無論係情緒定係生活都接近崩潰,係咪單親媽媽就要俾人咁樣欺負,仲要擔驚受怕驚個男人在上門拍門話要斬死我同個仔,報警又好似冇咩用,只係當家庭糾紛,有冇媽媽係同路人可以大家支持下

複式洋房

回覆 applelee0109 的帖子

個男人叫得你瞓街都吾駛再抱有任何希望了,你同個仔要堅強呀!有無娘家可以依靠?可吾可以叫佢地幫手湊住小朋友?再自己出去打工?

大宅

無註冊何來前夫?
你未婚懷孕仲決定生,生完仲決定靠佢養,想賭佢仲有一絲人性,宜家賭輸了。

洋房

wholemilk 發表於 24-4-4 00:24
無註冊何來前夫?
你未婚懷孕仲決定生,生完仲決定靠佢養,想賭佢仲有一絲人性,宜家賭輸了。 ...

咁係咪冇註冊?就應該要俾你咁樣講?
我無寫住生完要靠佢養?
我只係話佢一蚊生活費都唔俾我哋兩母子

我唔知你係咪言語間覺得有啲咩誤會,所以要咁樣講得咁難聽

洋房

zozozozo 發表於 24-4-3 19:58
回覆 applelee0109 的帖子

個男人叫得你瞓街都吾駛再抱有任何希望了,你同個仔要堅強呀!有無娘家可以依靠 ...

多謝你支持呀,我有工作我相信可以我一定撐到落去可以養大個仔,只係從來都冇想過13年嘅感情,因為一個三個月嘅女人,最恐怖嘅係個女人日頭係做幼稚園老師夜晚係做拳手竟然咁樣搶人老公咁恐怖嘅完全冇道德觀念

個男人又話要斬死我同個仔又叫我哋兩個瞓街又話去申請破產唔俾生活費我哋

複式洋房

applelee0109 發表於 24-4-3 17:49
佢而家有咗第二個,話一蚊生活費都唔俾我哋叫我哋瞓街,我同佢講 ...

咁嘅男人都唔好皆意佢負責任啦!間屋屬於邊個?

複式洋房

applelee0109 發表於 24-4-5 10:56
多謝你支持呀,我有工作我相信可以我一定撐到落去可以養大個仔,只係從來都冇想過13年嘅感情,因為一個三 ...

佢如果申請破產都有女人要佢既話,咁就奇蹟了(emoji) 通常呢啲男人都係死剩把口,唔好理佢!
到離婚時一定要同佢攞足贍養費,加油,一定要堅持!

複式洋房

回覆樓主:

佢根本不是人,遲早有報應。

複式洋房

applelee0109 發表於 24-4-3 17:49
佢而家有咗第二個,話一蚊生活費都唔俾我哋叫我哋瞓街,我同佢講 ...

佢話破產可能係大你,純粹吾想比生活費。現階段你同小朋友嘅安全比較重要,住果度係佢定你自己架?如係你自己嘅,換左鎖先,cut佢住客身份,叫保安吾好比佢入嚟。之後問下律師意見。

禁止訪問

洋房

tammaggieqq 發表於 24-4-6 14:38
咁嘅男人都唔好皆意佢負責任啦!間屋屬於邊個?

間屋佢租架,但因為上次佢話要拎去上黎斬死我同個仔,當時報左警,但捉吾到佢,佢驚到走佐,但我好快就搵地方搬佐啦驚個仔有危險

洋房

Cici02 發表於 24-4-11 00:35
佢如果申請破產都有女人要佢既話,咁就奇蹟了(emoji) 通常呢啲男人都係死剩把口,唔好理佢!
到離婚時一定 ...

多謝你呀(emoji)(emoji) 我搵佐社工幫手啦

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊