自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

我有嚴重牙周病 , 已經無咗好多牙 , 剩低個d又成日流血 , 用咗幾支牙齦適 (特强清新) 之後 , d 牙實返無再流牙血 , 而家一路都用 , 有次見三支裝平 d 買黎用 , 有隻牙又鬆咗 , 原來三支裝係原味 , 以後買就要睇清楚 , 而家有成十款不同 , 買時咪攞錯 , 我都係等有禮品送先買 , 通常差唔多用完就有禮品送

味道好唔好我唔介意 , 最緊要保住僅有嘅牙齒

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

simple430 發表於 24-4-17 21:23
我有嚴重牙周病 , 已經無咗好多牙 , 剩低個d又成日流血 , 用咗幾支牙齦適 (特强清新) 之後 , d 牙實 ...

見你咁樣講,我鼓勵我老公堅持落去! 本來佢啲用晒,佢話老婆我用你支高路潔,而家唔使啦!

翡翠宮

麟媽媽 發表於 24-4-17 22:12
見你咁樣講,我鼓勵我老公堅持落去! 本來佢啲用晒,佢話老婆我用你支高路潔,而家唔使啦!

...

如果覺得有改善 , 一定要堅持 , 我都係用咗幾支才開始知道無揀錯 , 好彩無放棄

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

上次你都好似出po買高佬傑有好多嘢送

貓問:「你做咩影埋我呀!我唔係贈品啊!」

大宅

牙醫都話我有牙周病,佢都叫我用牙齦適,我鐘意用原味,用左幾年,都係唔敢用其他牌子,費事牙周病又返黎。

水晶宮

wtcys 發表於 24-4-17 19:05
用咗幾年,幫到我牙肉發炎同出血情況,諗諗吓好似生少咗痱滋,唔知關唔關事。
...

關事,口腔嘅牙菌膜減少咗,痱滋都出少啲

珍珠宮

呢隻好似係百佳先有? 我覺得佢幾鹹,我用緊。但用曬應該會轉。

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

capricornbb 發表於 24-4-17 22:26
上次你都好似出po買高佬傑有好多嘢送

貓問:「你做咩影埋我呀!我唔係贈品啊!」 ...

上次我係出post講買滴露沖涼液

水晶宮

麟媽媽 發表於 24-4-17 23:16
上次我係出post講買滴露沖涼液

唔好意思記錯,高佬傑可能係另一個JM

珍珠宮

cy101 發表於 24-4-17 15:15
送隻貓就好囉!

我又係一睇就諗,貓貓係贈品就好了

翡翠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章

我有嚴重牙周病 , 已經無咗好多牙 , 剩低個d又成日流血 , 用咗幾支牙齦適 (特强清新) 之後 , d 牙實 ...

牙齦適 (特强清新)

https://www.mannings.com.hk/parodontax-complete-protection-toothpaste-extra-fresh-120g/p/805671?lang=zh_TW&gad_source=1&gclid=CjwKCAjw5v2wBhBrEiwAXDDoJYXjVMjMtFa7LYEneaxgttusEwyshZR6TRoN8Nzu8qkg8DCZA42hqBoCnjQQAvD_BwE&gclsrc=aw.ds

咁我睇下牙醫有無sample
試真啲才轉

曾經用過
嫌質地怪怪放棄了

謝分享

珍珠宮

2024年龍年勳章

牙齦適 特強清新可以影成份睇吓嗎?唔該曬

翡翠宮

bobomia 發表於 24-4-26 10:59

參考:
attach1/tmp/phpi1IOKV

珍珠宮

2024年龍年勳章

bobomia 發表於 24-4-26 10:59

成份揾到了, 主要成份係小蘇打,水,甘油,唔好刷太耐,怕傷到琺瑯質

Sodium bicarbonate, water, glycerin, hydrated silica, sodium lauryl sulfate, flavor, xanthan gum, cocamidopropyl betaine, sodium saccharin, sodium fluoride, titanium dioxide, steviol glycosides, muscarine, C177491
attach0/tmp/phpyREfRS

珍珠宮

2024年龍年勳章

simple430 發表於 24-4-26 11:03
參考:

唔該曬,BTW可以睇返我54樓回覆

翡翠宮

bobomia 發表於 24-4-26 11:08
唔該曬,BTW可以睇返我54樓回覆

一日二次 , 刷咗幾年 , 暫時人同牙都 ok

珍珠宮

2024年龍年勳章

simple430 發表於 24-4-26 11:17
一日二次 , 刷咗幾年 , 暫時人同牙都 ok

IC,牙周病你有冇睇醫生呀?做咗啲乜treatment呀?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊