自由講場

跳至

首頁
12345...14

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Kittymummy 發表於 24-1-31 20:29
今日食早餐同餐廳老闆娘水開,都係呢個話題。總之今年不論做生意/打工都自求多福啦。 :fortun ...

打工仔真係驚到震,綜援嗰班就 un un 腳等加 3.3% 好多都話今次係差過 03 年,希望大家都可以撐到落去
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

awless 發表於 24-1-31 20:34
呢幾年上車摸頂果班都應該撫心自問一下,對未來前景認知上係唔係有咩問題 ...

我都係19年買左全新樓,算低價
但好彩係21年賣左層舊樓拎晒d錢去收息又無投資

個時不斷有人講cash is king
好彩無拎去買股

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

LedTV 發表於 24-1-31 20:42
呢堆慘到爆
有一個成千萬買樂富居屋
唔知斷供左未

有壓測無問題喎
最緊要份工一路做無事無幹繼續供就無野啦

瑪瑙宮

虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

Kittymummy 發表於 24-1-31 20:29
今日食早餐同餐廳老闆娘水開,都係呢個話題。總之今年不論做生意/打工都自求多福啦。 :fortun ...

今年都決定慳d洗

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

回覆樓主:

今日屋企人仲講 施x清唱好2024樓市

伯爵府

qpalzm 發表於 24-1-31 20:08
最慘係有d被炒人工減半供唔起, 又負資產賣左都唔夠錢還, 最後逼住破產
...

我好記得,因為好多朋友減薪和變負資產。最後都捱過去。佢哋都話唔容易,好彩有D積蓄頂住吓。

水晶宮

LedTV 發表於 24-1-31 20:42
呢堆慘到爆
有一個成千萬買樂富居屋
唔知斷供左未

成千萬補左地價未?真係好癲

水晶宮

LedTV 發表於 24-1-31 20:47
今年都決定慳d洗

都唔係今年,我早幾年開始已經聞到味,只係今年開始聞到燶喇。所以我一早一股不留,執返身彩,同埋都唔敢洗錢,有錢就定期。

水晶宮

Pulmma 發表於 24-1-31 20:54

佢就唱好,轉頭佢班aa手下專兇業主賤價賣

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Pulmma 發表於 24-1-31 20:54
地產佬一定會同買嗰個話 24 年一定升,賣嘅就話早賣早著
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

瑪瑙宮

Kittymummy 發表於 24-1-31 20:55
成千萬補左地價未?真係好癲

應該補左
佢未補750萬放盤無人買
後來連地價$1000萬放
attach1/tmp/phpExFeqh

大宅

政府一直咁托個價,又唔肯發展其他經濟活動, 中間個斷層愈黎愈大,咁樓價遲早都會調整架啦

水晶宮

LedTV 發表於 24-1-31 21:02
應該補左
佢未補750萬放盤無人買
後來連地價$1000萬放

痴鬼線,成千萬住公屋質素樓宇,仲要唔係私人參與。

別墅

esmehouse 發表於 24-1-31 20:45
打工仔真係驚到震,綜援嗰班就 un un 腳等加 3.3% 好多都話今次係差過 03 年,希望大家都可以撐到 ...

這麼羨慕基層,你也可散去家財做基層,不需酸溜溜

珍珠宮

虎到金來勳章

回覆樓主:

前兩三年樓價升到好高,唔明點解啲人咁勇敢入市

水晶宮

polliebb 發表於 24-1-31 21:10

前兩3年我都想入間比個女架。不過真係買唔落手。我識既入左市既朋友就係話,19年黑暴+疫情都冇跌樓價,再唔上車怕上唔到。一個係股市賺左成球,準備結婚,所以上車。

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

1314625 發表於 24-1-31 20:13
19年氣氛已開始轉差,但有班人話等樓價變沙士價入市,宜家未到沙士價已經
...

中原指數2021年高位喎,而家望就係雙頂

寶石宮

polliebb 發表於 24-1-31 21:10
仲要好多係父母俾首期

寶石宮

Doriki 發表於 24-1-31 21:04
這麼羨慕基層,你也可散去家財做基層,不需酸溜溜
睇嚟你一定係基層

侯爵府

Kittymummy 發表於 24-1-31 20:05
我親戚2022年初買,依家最新成交睇冇左33%(兩球都黎緊). 睇見都鄧佢肉赤。
...

識人買樓花上年先收樓,唔敢問。
都識人買得起私樓,但寧願同6299住公屋,抽唔到居屋就唔買樓

首頁
12345...14

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊