夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

2024年龍年勳章 2018母親節勳章

kk32 發表於 24-5-12 13:18
我又唔會因為街外人講嘢會勞氣,有時人地講嘢無乜特別意思,我唔會幫佢鬧返人,又唔會安慰佢,我選擇唔出 ...

你係咪長期安靜唔出聲嘅人嚟?佢平時正常就多嘢講?

大宅

馬明嫂 發表於 24-5-12 13:13
唔係容忍
而係你覺得可以改變個男人?

改變唔到佢,拍拖耐咗就知佢原生家庭原來有問題,成家人重男輕女,除咗親生女,邊個搵到錢就惡晒,全家人成日吵吵鬧鬧

我都好想找一個懂尊重別人的丈夫,自離婚後,我覺得遇到好男人真係唔易,所以你真的很幸福

大宅

capricornbb 發表於 24-5-12 13:19

我地兩個本身都多嘢講,每日我就係聽佢呻返工啲嘢,佢唔鍾意聽我講朋友啲事,一聽又發脾氣,久而久之,我聽佢講就算

水晶宮

kk32 發表於 24-5-12 13:23
改變唔到佢,拍拖耐咗就知佢原生家庭原來有問題,成家人重男輕女,除咗親生女,邊個搵到錢就惡晒,全家人 ...

原生家庭有問題,90%性格都受到影響

呢啲人,做朋友可以安慰,做佢身邊人又易觸碰到佢底線,就要硬食

如果你仲想同佢一齊,就唯有氹吓、包容、開解吓佢

當為個小朋友著想

小朋友而家幾多歲?

水晶宮

kk32 發表於 24-5-12 13:25
我地兩個本身都多嘢講,每日我就係聽佢呻返工啲嘢,佢唔鍾意聽我講朋友啲事,一聽又發脾氣,久而久之,我 ...

講朋友事,如果佢當時心情唔好,佢會覺更煩厭,因為自己嘅煩惱都未搞掂

佢呻工作,一係聽,一係俾有用建議

大宅

capricornbb 發表於 24-5-12 13:41
原生家庭有問題,90%性格都受到影響

你分析得很好,以前同佢做朋友真係感覺良好,一齊之後,佢真係當我自己人一樣,我講嘢都要好小心,如果件事牽涉到我們,我一比意見或講我感受,他就會發癲

小朋友唔細啦,中學了,但因他錫我我又不忍令佢有破碎家庭,同佢仔仔相處無問題,對我好好的

大宅

capricornbb 發表於 24-5-12 13:44
講朋友事,如果佢當時心情唔好,佢會覺更煩厭,因為自己嘅煩惱都未搞掂

佢呻工作,一係聽,一係俾有用建 ...

我無返工,我除咗新聞時事、我啲朋友,我真係無咩話題同佢分享

佢呻工作我有聽的,通常認同佢就唔駛煩

水晶宮

佢呢類人,本身已經好負面唔識理人感受,我相信你本身算開朗大方唔記仇,先至可以跟他長久和平共處

你長期百般忍受,違反自己本性,只會抑鬱不自知

大宅

capricornbb 發表於 24-5-12 13:48
佢呢類人,本身已經好負面唔識理人感受,我相信你本身算開朗大方唔記仇,先至可以跟他長久和平共處

認同,佢好負面,唔會理人感受,以前我成日笑,而家成日喊,其實都唔係而家嘅事….因為發覺自己情緒真係好差,我今早就上嚟傾下計

水晶宮

kk32 發表於 24-5-12 13:48
我無返工,我除咗新聞時事、我啲朋友,我真係無咩話題同佢分享

佢呻工作我有聽的,通常認同佢就唔駛煩

我覺得你可以學吓興趣班/運動,轉移自己重心,睇多啲笑片,唔好放佢(負面)在心上,

等小朋友成年再作打算

伯爵府

kk32 發表於 24-5-12 13:23
改變唔到佢,拍拖耐咗就知佢原生家庭原來有問題,成家人重男輕女,除咗親生女,邊個搵到錢就惡晒,全家人 ...

既然係咁 點解仲要一齊落去 委屈自己?
路係自己行出黎 我只係心痛你 明白嗎

大宅

馬明嫂 發表於 24-5-12 14:07
既然係咁 點解仲要一齊落去 委屈自己?
路係自己行出黎 我只係心痛你 明白嗎
...

謝謝你,能夠同你地傾下計,我情緒都好了些

我回想以前我有病時佢曾對我不離不棄,對我有恩,佢唔發脾氣係對我好嘅,亦不忍傷到他兒子,所以一直拖拉至今

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kk32 發表於 24-5-12 12:41
我同佢一齊十年,佢唔會再結婚,我全職湊他的兒子,幸好他兒子很錫我,當我媽媽一樣,這都是我留下的其一 ...

但係佢就係睇死你走唔倒
不要從別人的嘴裡去認識我

男爵府

kk32 發表於 24-5-12 14:12
謝謝你,能夠同你地傾下計,我情緒都好了些

我回想以前我有病時佢曾對我不離不棄,對我有恩,佢唔發脾氣 ...

你揾社工/朋友傾, 你需要佢哋建議同寧聽, 我作為一個街外人, 我會為你傷心, 明白你係唔容易的人, 離過婚, 好難揾到咁好男友, 唔想講太多傷你心的話, 只可以話, 諗清諗楚, 你同佢係咩關係? 女友? 母親?下屬?定係咩,有時角色都要清楚, 你自己諗清諗楚

大宅

crystal媽咪 發表於 24-5-12 19:13
但係佢就係睇死你走唔倒

無錯

大宅

crystal媽咪 發表於 24-5-12 19:13
但係佢就係睇死你走唔倒

無錯

大宅

kaman06 發表於 24-5-12 22:28
你揾社工/朋友傾, 你需要佢哋建議同寧聽, 我作為一個街外人, 我會為你傷心, 明白你係唔容易的人, 離 ...

知道(emoji)(emoji)

男爵府

kk32 發表於 24-5-12 10:43
男友大男人成日發脾氣,如果佢錯佢都會嬲我幾日,甚至一星期唔同我講嘢,忍咗好多年我終於發返佢脾氣話,佢 ...
搵過個、何必要咁辛苦

子爵府

畀面勳章

回覆樓主:

樓主 你幾多歲?!如果仲後生又有條件。點解要成日放個炸彈喺身邊?!

但凡令你情緒低落嘅人和事,都唔好比佢再走入你嘅世界

大宅

capricornbb 發表於 24-5-12 13:19

人大咗,怕咗去再接受另一個人,唔知信唔信得過

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊