自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

Kittymummy 發表於 23-6-19 20:52
原來係咁。所以我都糾結1樓整唔整好,因為1樓都係租比人,果間公司話1樓唔平。
...

我都問緊,我另一個管理處就冇提過有得裝電錶,但起碼好似有一個有電錶好啲⋯⋯

同埋聽到人哋講原來用電慳咁多,搞到我心思思想裝….

水晶宮

天貓 發表於 23-6-19 21:06
我都問緊,我另一個管理處就冇提過有得裝電錶,但起碼好似有一個有電錶好啲⋯⋯

同埋聽到人哋講原來用電 ...

如果用電大約$0.3/km, 牌費又平。不過鋰電其實又唔講得上咩好環保,電池係冇回收出路。我諗住有得安裝就整左先咋。

珍珠宮

Kittymummy 發表於 23-6-19 21:11
如果用電大約$0.3/km, 牌費又平。不過鋰電其實又唔講得上咩好環保,電池係冇回收出路。我諗住有得安裝就整 ...

其實我自己真係唔係為咩環保,純粹我覺得慳好多…

我覺得遲啲全部都會轉電車….如果越遲裝,只會越貴

水晶宮

天貓 發表於 23-6-19 21:23
其實我自己真係唔係為咩環保,純粹我覺得慳好多…

我覺得遲啲全部都會轉電車….如果越遲裝,只會 ...

我係計c9數咋,又真係好似慳好多
電費$0.3/ km vs 油$0.9/km
牌費$1306 vs $7500

珍珠宮

Kittymummy 發表於 23-6-19 21:39
我係計c9數咋,又真係好似慳好多
電費$0.3/ km vs 油$0.9/km
牌費$1306 vs $7500

係呀,爭好遠呀,上兩日睇咗揸車係可以經港珠澳大橋返澳門,你話幾鬼正….

我係有机會第日個仔用,所以諗….我哋兩個老嘅就唔會揸車…. 雖然老公有牌,但一路都冇揸車….

水晶宮

天貓 發表於 23-6-19 21:06

同埋聽到人哋講原來用電 ...

我之前油車要$5000 per month, 而家$200-300左右,因為有時出去免費叉電

珍珠宮

wcandtt 發表於 23-6-19 22:01
我之前油車要$5000 per month, 而家$200-300左右,因為有時出去免費叉電

真係勁正

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊