使用意見

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Kittymummy 發表於 23-1-23 22:17
12月時佢利申話自己有自住樓+收租樓架。係前日佢侮辱放租jm時,我話佢自己都有放租,叫佢唔好講野咁薄涼 ...
所以我咪話佢吹水囉, 佢完全唔似有買賣物業經驗的, 不過費事浪費時間同佢糾纏, 我只覆真心交流買賣物業的 JM。有冇實戰經驗, 其實來回傾幾句已經知。

水晶宮

Prosperous 發表於 23-1-23 22:19
噢! miss 咗個咁賤格的 post 添, 講乜架?

佢咪又開post擺果個YouTube 既野上去,subject: 買樓下場......一直都冇人回既,佢自己係咁推post. 點知有個jm回佢,佢就cap人地出租最後要搵執達吏單野開始侮辱人。我睇見就開始火都黎埋,我咪話佢個人無品囉,之後慢慢開始開火。

水晶宮

Prosperous 發表於 23-1-23 22:22
所以我咪話佢吹水囉, 佢完全唔似有買賣物業經驗的, 不過費事浪費時間同佢糾纏, 我只覆真心交流買賣物業的 J ...

其實佢點認叻唔係問題,我一句都唔會回佢。但係愈講愈過份d用詞,連基本尊重人都唔識,我就覺得佢太過份。

侯爵府

Kittymummy 發表於 23-1-23 22:23
佢咪又開post擺果個YouTube 既野上去,subject: 買樓下場......一直都冇人回既,佢自己係咁推post. 點知有 ...
你的觀察力很強, 如果自己有樓收租, 一定唔會心涼人地唔好彩遇上租霸, 冇業主想發生呢啲事, 點會走去笑人咁無恥。

侯爵府

Kittymummy 發表於 23-1-23 22:26
其實佢點認叻唔係問題,我一句都唔會回佢。但係愈講愈過份d用詞,連基本尊重人都唔識,我就覺得佢太過份。 ...
正所謂, 殺君馬者道旁兒, 咪多得呢度仲有人盲撐佢, 攪到佢越來越囂張, 以為自己真係天下無敵。唔好話佢唔係叻人, 咁冇品, 就算係叻都冇用! 我估如果我見到佢咁樣侮辱人, 我都忍唔到口!

水晶宮

Prosperous 發表於 23-1-23 22:28
你的觀察力很強, 如果自己有樓收租, 一定唔會心涼人地唔好彩遇上租霸, 冇業主想發生呢啲事, 點會走去笑人咁 ...

之後我比左2006年供款單佢睇,唔夠人講時咪話我咩成手蟹貨薄涼說話,我咪叫佢講野前唔該經下大腦先出啦。 其實我自12月開始好留意呢個人講既野,佢一直唱淡樓叫人轉定期買美股,我就想睇下佢個鷄棚幾時搭好。

侯爵府

Kittymummy 發表於 23-1-23 22:34
之後我比左2006年供款單佢睇,唔夠人講時咪話我咩成手蟹貨薄涼說話,我咪叫佢講野前唔該經下大腦先出啦。 ...
可能我一定唔會落搭, 所以冇特別懷疑佢心計。衣家聽你咁講, 又有啲可能! 有樓响手果啲先會拎到大舊錢出來畀佢昆!

我都有朋友炒美股, 邊可能 24 小時唔瞓, 靠食 supplement 喎, 仙丹咩!

咁真係要祝大力叔好運, 仲要請其他 JM 小心, 唔好應佢 pm 話交個朋友!

水晶宮

Prosperous 發表於 23-1-23 22:41
可能我一定唔會落搭, 所以冇特別懷疑佢心計。衣家聽你咁講, 又有啲可能! 有樓响手果啲先會拎到大舊錢出來畀 ...

睇淡係正常,因為大環境都麻麻。但係呢個人唔係普通唱淡咁簡單,仲係咁狂sell 某個KOL既野,電視經濟回顧咩依家,講野完全冇前瞻性。只係bk目前唔多人落搭鷄柵未搭好啫。

男爵府

Prosperous 發表於 23-1-23 16:45
佢係你老友大力叔個同路人, 你唔係好認同大力叔嗎?

大力叔同呢位極品一樣成日上網,睇Youtube 左抄右抄就以為自己學富五車,可以「教」大家做人,教仔。佢兩位應該好啱key, 不過大力叔最終比人請食檸檬

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

回覆樓主:

剛才先看到這個貼文、原幾個搞事者在這裡、對意見不合、就用盡極難聽的言語、去單打攻擊對方、這些正正是今日BK的寫照、有修㷢的會員、見在這些人、不停漫罵、追擊別會員丶還會出貼文、去分享自已見解、意見嗎?

BK 不再嚴肅正視這些人的行為、祗會變成沒有粗口的高登討論區~

BK之前所以成功、是建基於一班丶有修養斯文、會分享自己寳貴經騐的JM、現在變成是單打、起底、漫罵、䀆情羞辱.......自已不喜歡會員的討論區~

上面幾個、自己對號入坐了~

我在BK十多年、從未試過去追擊、起底、單打、羞辱......其他會員、真是想不到BK丶會變成今天這樣~
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

珍珠宮

大力大力 發表於 23-1-24 07:13
剛才先看到這個貼文、原幾個搞事者在這裡、對意見不合、就用盡極難聽的言語、去單打攻擊對方、這些正正是今 ...

大力,你要學識分青紅皂白。
Cherryxxxxx並唔係受人迫害,正如你所講,的確有人用盡極難聽的語言, 去單打攻擊別人,Cherryxxxxx 正正就係呢種鍾意興波作浪,搞是搞非的人。

我鍾意同人討論,但唔鍾意牽涉是非當中,但呢一個Cherryxxxxx ,我都忍唔住要講, 佢真係太離譜。佢話人智障, 垃圾, 愚蠢,白痴。。。 呢啲唔會係斯文或者有修養吧?佢成日去追擊人,單打人,侮辱人, 點解你仲覺得佢冇問題? 你心痛佢俾人圍攻,但你又知唔知道佢做過啲乜, 如果你追多啲佢嘅回應,你就知佢係一個乜嘢人。 完全唔需要覺得佢離開係可惜, 冇咗佢,bk 會有更多正常討論。

Prosperous    發表於 23-1-24 17:10

珍珠宮

Prosperous 發表於 23-1-23 17:38
非常符合佢 "死雞撐飯蓋" 的個性!

明明畀人封, 硬要話自己凍結! 其實呢版就見到有個舊人開 post, 要求 del ...

佢應該係比人封賬戶前收到管理員通知,賬戶將會被封,所以就通知其他人係由自己關閉賬戶,退出 BK,咁樣做較易落台,亦會比人一個感覺,係自己含冤離開。

我只係冇諗到,有人會為佢抱不平,比佢出言侮辱同追擊嘅人,多不勝數,明明係欺凌者,最後變成受害人?

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

MissMaMa 發表於 23-1-24 10:07
佢應該係比人封賬戶前收到管理員通知,賬戶將會被封,所以就通知其他人係由自己關閉賬戶,退出 BK,咁樣做 ...

我記得之前佢仲要話其他jm唔好屈佢係分身,佢因為唔記得密碼先至另開新A/C,跟住有jm問佢前身A/C係咩名,佢又唔答,話佢喺呢度出哂名係大藍人,唔好屈佢⋯⋯ 彷彿「大藍人」就係免死金牌咁同埋我啱先發現2年前被禁止發言既miffy字頭粗口會員,我上個月尾都仲見佢係”禁止發言”&所有post都睇唔到既狀態,但啱啱尋日見呢個會員已經變返正常狀態,我已pm版主了解過,話「禁止發言」一段時間係可以自己login解封,又會咁「翹」呢個時間點回歸⋯ 覺得有啲奇怪咁⋯ 不過版主應該check咗唔係同一人分身既,但大家都留意吓⋯⋯

Prosperous    發表於 23-1-24 17:11

侯爵府

大力大力 發表於 23-1-24 07:13
剛才先看到這個貼文、原幾個搞事者在這裡、對意見不合、就用盡極難聽的言語、去單打攻擊對方、這些正正是今 ...
你同佢咪就係同一種人, 可能你不自知, 唯一唔同係你言語冇佢咁粗鄙, 吹噓自己時, 冇佢咁高調! 你 post 咗資料, 斷章取義, 人家向你指出時, 你有冇認過唔啱, 有冇為自己言論道過一次歉? 咪又係同自己貼金, 話自己仇家多! 你係邊位, 你唔係言論內容有問題, 邊個咁得閒追擊你? 人必自侮而後人侮之!

你衣家係一下子屈晒所有畀佢鬧過侮辱過的版友! 佢係咪真心 share 投資經驗, 係咪真係有料到, 得你分到? 你唔好當呢度其他 JM 係白痴冇知識, 得你一個人識嘢, 呢啲咪就係自大。

剩係講物業投資佢已經露晒底, 根本毫無經驗同識見, 一啲實際例子同買賣經驗欠奉! 你根本冇詳細睇過佢啲留言, 只識盲撐!

冇人會對你號入你座, 因為你講的事不存在! BK 版主其實好英明, 唔該唔好再屈 BK, 你嫌呢度唔啱玩, 其實可以自己淡出。

大宅

Kittymummy 發表於 23-1-23 22:23
佢咪又開post擺果個YouTube 既野上去,subject: 買樓下場......一直都冇人回既,佢自己係咁推post. 點知有 ...

下面講cap圖執達吏單野係咪講我?不過我時運高睇唔到,最近幾日冇上來,過年忙。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Kittymummy 發表於 23-1-23 22:17
12月時佢利申話自己有自住樓+收租樓架。係前日佢侮辱放租jm時,我話佢自己都有放租,叫佢唔好講野咁薄涼 ...

你撻個張2006年出嚟,笑了

水晶宮

KKLLYang 發表於 23-1-24 18:13
下面講cap圖執達吏單野係咪講我?不過我時運高睇唔到,最近幾日冇上來,過年忙。
...

係呀,佢就係cap你圖,再出言侮辱你,用詞都幾離譜下,所以我年30咪爆佢囉。

水晶宮

stagea 發表於 23-1-24 18:50
你撻個張2006年出嚟,笑了

人地專家話從未見過加息嘛,我地呢d最鍾意有圖有真相的。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Kittymummy 發表於 23-1-24 21:24
人地專家話從未見過加息嘛,我地呢d最鍾意有圖有真相的。

人哋真係好高汁

水晶宮

stagea 發表於 23-1-24 21:35
人哋真係好高汁

直頭出晒汁啦

首頁

尾頁

跳至