少年成長

跳至

首頁
12345...17

尾頁

大宅

回覆 s62143 的帖子

係….一時間好難接受, 唯有忍耐, 希望呢段時間快D過去…一起加油!!!!

大宅

回覆 MariaTsui 的帖子

多謝妳既分享!!! 妳真係一個成功既媽咪....希望我女看到我既改變, 會對我熱情返D…我會努力, 多謝妳!!!!

大宅

annielui 發表於 20-4-6 15:56
各位, 我女上F.1後突然病發...不過目標係我, 對我好冷淡, 以往明明好好的......令我好心痛, 請問有無媽咪仔 ...

我講一下我個女,我女成績一向好好,但中三升中四後,個人180度改變,由全級頭跌倒最後50多名。而且不願意和我溝通,什至不满意我,針對我

大宅

各位, 我女上F.1後突然病發...不過目標係我, 對我好冷淡, 以往明明好好的......令我好心痛, 請問有無媽咪仔 ...

痛過,傷心過,到現在,她大學了,會回来抱我,親我,什至擔心我

大宅

所以,慢慢來,捱過就冇事,始終倆母女,那時,我可能說太多醫科,又去聽有關醫科的,到最後,我放棄了,但她最後卻選擇了讀醫,所以,迫不來就算。

大宅

回覆 香港熊貓 的帖子

多謝妳鼓勵!!!! 好開心妳終於守得雲開......但當中我幾年一定很辛苦吧~ 妳估妳女當年是青春期, OR 選科壓力?
我都好期望我女抱我,關心我那一天......

大宅

回覆 香港熊貓 的帖子

那請問妳當時如何面對? 怎樣同佢相處呢?

子爵府

香港熊貓 發表於 20-4-22 15:39
所以,慢慢來,捱過就冇事,始終倆母女,那時,我可能說太多醫科,又去聽有關醫科的,到最後,我放棄了, ...

我都想請教一下,你哋中間的經歷係怎樣?我地外人最後都鄧你開心,修成正果,但係中間相信你都付出好多,可否講多D?

大宅

annielui 發表於 20-4-22 16:17
回覆 香港熊貓 的帖子

我很悲慘的,曾經我痛心到想放棄我自己。當年又找不到幫助,老公更加有心無力,朋友又不多,又怕說出去唔好聽······

大宅

annielui 發表於 20-4-22 16:17
回覆 香港熊貓 的帖子

我瘋到拆了我女張床,真的一件件,一塊塊的拆,再加上我女當年又玩 on line game......而且還認識了一個台灣男仔······從天堂(以前回學校見到亞女上台取獎學金)到後来被老師話(有說話給你聽,例如讀唔店可以轉 band1中 or 尾)

大宅

回覆 香港熊貓 的帖子

好彩妳當年無做傻事咋,而家終於等到….替妳開心呀!!! 請問妳女當年係咪對妳特別冷淡嫁?

咁妳點回應佢? 佢會唔會係因為個男仔而變咗而唔係因為青春期呢?

大宅

annielui 發表於 20-4-23 12:11
回覆 香港熊貓 的帖子

好彩妳當年無做傻事咋,而家終於等到….替妳開心呀!!! 請問妳女當年係咪對妳特別冷淡 ...

當年唔止冷淡 ,記得有一晚,唔記得因為嘜事,我女一巴星了她,我當時未及清醒,她反過來一巴也星了我,當時老公在厠所冲出來,工人也出來,我瘋狂了······,亞女冲出家門,老公未及取任何物件也跟了她出去······

所以你這只是(對比我),小事。

男爵府

回覆 香港熊貓 的帖子

請問你囡囡最後因什麼原因和你好返?謝謝分享。

大宅

kk1186 發表於 20-4-23 16:42
回覆 香港熊貓 的帖子

請問你囡囡最後因什麼原因和你好返?謝謝分享。

我不想騎劫樓主個 post

大宅

annielui 發表於 20-4-22 14:32

係….一時間好難接受, 唯有忍耐, 希望呢段時間快D過去…一起加油!!!!

捱左兩年啦, 大仔脾氣好似好咗少少, 但都係都好冷淡, 乜都應你好, 其實唔做, hea 左你等你收d收聲 ...... 問多2句就唔答, 覺得你等煩,1 日講唔多過5句野。

跟著細妹又開始黎料, 完全攪對抗, 跟哥哥。
其實自問對佢地好好. 唔知點解佢哋會咁對我。

我真係好難過, 在公司做做下野 諗起都會眼濕濕 。

我都想有一日同人可以分享下點過渡, 但我唔知要等到幾時.....

每一日都難捱 。 唔知點捱。

唔知有冇人好似我咁唔想返屋企, 寧願返工。

大宅

回覆 kk1186 的帖子

點會呢? 樓主都想知道妳的成功例子給我們打打氣......先謝謝分享

大宅

妳對仔女幾大呀? 一個未完又到一個, 辛苦妳了!!!! 佢地係對妳特別冷淡or對爸爸都係?

我苦心自問自己都是一個好媽媽, 好多時會企響女女角度想, 多欣賞少責罵, 但點解都會落得如此收場呢?

我同妳一樣, 響公司唸唸吓都會忍唔住喊, 返到屋企面對個女既冷淡,無視,生外,陌生, 內心真係好難受....好心痛,

所以我同妳感同身受…..不過日子總要過, 惟有開解吓自己: 會過去的!!!! 我地一齊加油!!!!

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

annielui 發表於 20-4-24 12:50

您有無試下寫低感受畀囡囡知?
囡囡睇左有咩反應?

唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

回覆 wong2323 的帖子

我曾經忍唔住響佢面前喊過(不過以後唔會, 因為我唸只會令佢討厭), whatsapp過問佢係咪嬲媽咪,

叫佢寫低有咩事係佢唔鐘意我做既, 我仲自己寫低1. 唔好要佢影相…..但佢無覆我…..

大宅

香港熊貓 發表於 20-4-23 19:11
我不想騎劫樓主個 post

好想聽你分享呀!

首頁
12345...17

尾頁

跳至