少年成長

跳至

首頁
45678...23

尾頁

民房

Dear All,

我D屋企人個個都話我個仔係因為有問題先唔很講嘢!但已經去咗健康院,護士都話佢係慢咗D唔係有問題,但佢地都堅持話護士都會錯. 但係個仔係自己屋企都很講少少!令到工人,家姐及我老公都好唔開心!囝囝剛2.5歲
Pls help send "稚言治語"a copy to me!
E-mail : [email protected]

大宅

2024年龍年勳章

[email protected]

複式洋房

cecilau,

我都想要, 麻煩你send俾我啦, 唔該晒!!!

珍珠宮

Cecilau,

其實咁落去, 你會好忙, 不如你send 一個之後, 就叫嗰個負責send 俾下一個, 同提下一個要負責send多個, 咁每人做少少, 大部份人可得益, 你亦唔駛太困身!

[ 本文章最後由 SandraLo 於 08-3-24 17:03 編輯 ]

子爵府

all,
出哂啦...

sandralo,

thanks. 而家我都係一次先send 呀. 都ok 啦.

原文章由 SandraLo 於 08-3-24 17:01 發表
Cecilau,

其實咁落去, 你會好忙, 不如你send 一個之後, 就叫嗰個負責send 俾下一個, 同提下一個要負責send多個, 咁每人做少少, 大部份人可得益, 你亦唔駛太困身! ...

子爵府

你仔仔講野有幾慢呀? 而家乜野情況呀?
如果姑娘都話無事, 你都唔駛咁擔心啦.

原文章由 csy.christina 於 08-3-23 04:23 發表
Dear All,

我D屋企人個個都話我個仔係因為有問題先唔很講嘢!但已經去咗健康院,護士都話佢係慢咗D唔係有問題,但佢地都堅持話護士都會錯. 但係個仔係自己屋企都很講少少!令到工人,家姐及我老公都好唔開心!囝囝剛2.5歲 ...

民房

hi, cecilau,

can you also PM the information to me? Thanks a lot!

原文章由 cecilau 於 08-2-22 17:09 發表
好耐之前稚言治語email 過俾我呀.. 如果你想要, 請留email 啦.

子爵府

留email 啦.

原文章由 Hellobaby1121 於 08-3-25 13:55 發表
hi, cecilau,

can you also PM the information to me? Thanks a lot!

別墅

阿女(二歲)上星期返健康院見姑娘,姑娘話阿女講嘢進度慢咗小小,可以SEND 資料比我嗎,THANK!另外,阿女有時食嘢,食水會濁親,
唔知是否有關口腔肌肉問題(嬰兒雜誌講),有無知道呢!

別墅

EMAIL:[email protected]

洋房

請send埋俾我丫, 我囝囝19個月大, 但唔多肯講野, 都係bb話多, 等我可以train下佢, 唔該哂

E-mail: [email protected]

子爵府

[email protected]. 唔該

好耐之前稚言治語email 過俾我呀.. 如果你想要, 請留email 啦.

男爵府

thank you very much

禁止訪問

洋房

I want to have the information.

Please send to [email protected]

Thanks.

大宅

Can you send the information to me as well?

Thanks thanks

大宅

Could you also please email me a copy? My girl is 21.5
months and is shy and unwilling to speak. Thanks.

My email is: [email protected]

Regards,
Judy

複式洋房

Good book:

兒童言語發展及治療 ~ 何韋琳

《兒童言語發展及治療》內容簡介

這是關心幼兒健康成長的父母、長輩、幼兒教育和健康工作者必讀的參考書。何韋琳博士積累了多年的言語治療臨床和教育經驗。她以簡明的文字,介紹了正常兒童言語發展的特徵,不同年齡兒童適合的玩具及其作用。並通過實際案例,解說兒童言語發展的問題,提出幫助有言語問題兒童的建議。兒童的言語問題包括聲線沙啞、語音問題、黐根、唇顎裂、口吃、過度活躍、自閉症、唐氏綜合症、大腦麻痺和智障等。天下父母心。這是一本愛心、淚水和成就感交織成的書。

產品資料
書名:兒童言語發展及治療
作者名稱:何韋琳
包裝:208 頁
語言:繁體中文版
出品商 / ISBN:言語治療智庫 / 9789889935504

[ 本文章最後由 henrybobo 於 08-3-31 16:44 編輯 ]

洋房

原文章由 vinma 於 08-2-22 11:03 發表
我急需稚言治語過份"如何在家訓練小朋友語言的資料"有無好心人可以send"比我呀
我見稚言治語好耐無上bk,我實在等唔及,請幫幫忙呀? ...

I would like to have one copy too. Could you please send it to my email address at: [email protected]

Many thanks for your help!

禁止發言

首頁
45678...23

尾頁

跳至