潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 大口仔Super Fans 大募集

lamlam816,
我都知道...所以而家買o野已經比以前收歛o左好多好多。 平日見到鍾意o既o野, 好多時都淨係講一句:好靚呀...然後就走, 成日都同自己講:鍾意都唔一定要買, 可以淨係睇o下o者! 買埋咁多o野番去咪又要搵地方擺。 我諗起如果要撤退bb房d o野, 都已經好大工程, 做起上晒 真係唔敢想像lu。

JasmineBaby,
效遊篇我買o左好少o野咋! 好似淨係筆同貼紙, 我之前未見過有大口仔砧板賣。

dickiechan,
你可以買到平大口仔o野真係好喇! 我以前成日諗:如果自己開精品店就好喇! 咁就唔使出去買咁貴嘛! :idea:

minno_no_bo,
你真係一個超級大口仔迷喎!

大宅

my_tabo:

我真係好鍾意大口仔,
我係一個三分鐘熱度嘅人.做任何事和喜歡任何嘢都係.但係當我14歲嗰年見到我同學手上攞住個大口仔公仔嗰一刻我覺得佢笑得好得意我直頭有D咩唔開心嘢都唔記得哂.就係吟我就鍾意咗大口仔啦! 一直到宜家都係吟鍾情於佢.有時我都覺得自己係低能.就o黎30歲人都成日抱住D公仔係到玩. 我仲成日俾亞媽駡我....(你做咗人亞媽都仲係吟你係唔係傻架).但係我真係好鍾意佢吟點喎 :mrgreen:

minna_no_bobo
我個名叫林波仔

侯爵府

minno_no_bobo,

97年我收到第一個著藍色工人褲仔o既大口仔公仔(見下圖), 就開始勁鍾意佢。 o係拍賣網上面睇o左3千幾款, 終於搵番呢個大口仔公仔比你o地睇。 我有一對, 不過都已經舊o左好多lu。

每次見到大口仔, 我覺得佢好開心同好天真, 連自己都會比佢感染埋, 同你一樣, 見到大口仔就咩唔開心都唔記得晒。 其實我覺得無論幾多歲都好, 仲鍾意公仔o野表示自己心境仲年青, 就算其他人話我大唔透都冇乜所謂, 心境太成熟容乜易好快變老餅o架, 係咪? 鍾意就係鍾意o架啦...做o左人亞媽都唔會變o架! 我o地而家都仲係廿幾o者, 不過就算到三十幾、四十幾、五十幾......都仲係咁鍾意大口仔o架, 係咪?

[size=small]我希望各位大口仔fans得閒就上o下o黎, 一日一次、兩日一次...都好, 唔好比呢個topic潛水, 可唔可以呀?

大口仔Super fans─updated List:

minna_no_bobo ~ since 1989
my_tabo ~ since 1997
mrswhat ~ since 1991
阿早 ~ since 1994
Taffymom ~ since 1990
Jasmine ~ since 1990
remy ~ since 1999
lamlam816 ~ since1989
andie_chow ~since 1992
dickiechan ~ since 1998

別墅

所以我而家成間屋都係大口仔呀

我個女叫善程b,o向2003年5月27日出生 :-D 我的玉照:http://www.babyhome.com.tw/bb/33331

子爵府

my_tabo 寫道:
remy,

我o地咁多人都仲咁鐘意大口仔, 唔知係咪因為佢20年如一日都係咁天真可愛呢?

lee 個當然啦!

但我現在好少買大口仔啦!一來唔平,一來呀仔用得好粗好快爛,,心都痛呀!
你真係Super Fans 呀!

侯爵府

dickiechan,
咁你o係咁多大口仔o野之中, 最鐘意邊樣呀?

remy,
我而家買大口仔o野o既原則就係貴精不貴多, 只會買一d比較少有o既產品, 例如馬戲團呢款裡面, 我覺得o個個多士爐造型、裝memo紙o既盒比較特別先至買。

大宅

my_tabo,
果隻工人褲大口仔我都有呀,重有d私人珍藏半睡眼大口仔,想post出黎但係唔知點解整極都係得行英文字同符號,尋日經過間文具鋪見到有隻磨沙有耳杯,又心思思想買,雖然唔貴,但係唔捨得用又係擺,所以都係諗諗先,我依加都極之少買,除非係d好特別同好靚,買番黎重要收埋先,遲d先take番出黎,咪我老公又話買咁多又唔用,開鋪都得喇!佢成日話我成三十幾歲人重好似細路仔咁。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

lamlam816,

半睡眼大口仔??? 真真真係珍藏黎bor!(我都無呀!):cry:

而家我買嘅時候,通常with my hubby, 我多數會問咗佢先,連佢都覺得ok 嘅時候,我就會買law!

係ar!而家我都係好特別同好靚先會買ka!

Jasmine

侯爵府

lamlam816,

嘩...半眼大口仔公仔, 我見都未見過喎!
哈...哈...你o個隻工人褲大口仔加埋我o個對咪似三胞胎咁囉! 我知你話邊隻有耳磨砂杯。 我之前買o左一對靴型o既大口仔杯, 兩款o既公仔唔同, 放埋一齊就係一對靴, 幾得意o架! 我同老公而家一人用緊一隻。
你同老公講, o個d係你o既私人珍藏, 係唔賣o架! 仲有, 你不如問o下你老公:佢寧願有一個三十幾歲仲似細路女o既老婆, 抑或係一個三十幾歲就似亞婆o既老婆呀?

Jasmine,
你又幾精喎...買之前問過老公話ok先至買, 佢第時都冇得話你啦!

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

hehe... 你地有無睇過新出嗰幾款大口仔ar???
有人形cushion, 斜咩袋 & 紙巾盒!我only對個紙巾盒有興趣咋!有幾隻動物同佢一齊!幾cute!!!
(不過佢幾時都咁cute ka la!) :mrgreen:

my_tabo,

係ar! 而家買嘅,多數都會用ka!所以hubby會比我買law! 佢有時都會幫我look look有無新款ka!仲一齊研究靚唔靚tim!

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

你指o既新款係"馬戲團"o個款, 抑或係仲新d o架? 我都想買紙巾盒喎...因為我冇大口仔紙巾盒o架!

版主

my_tabo,

唔係馬戲團嗰款!係再新d 架!(應該係 HK Lic) (Sanrio Shop 已經有售 & 有張poster tim!你可以去look look 吖!)

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

唔係卦...乜原來我咁out o架喇! 大約出o左幾耐呀? 我好想今日就去look look呀! 你覺得呢款靚唔靚呀?

版主

my_tabo,

only睇poster就正,but見到實物就..... 應該出咗無耐,我都係呢個week行開見到jack!

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

等我睇過實物之後, 我再同你講番啦!

係呢, 你覺唔覺o個個大口仔攬枕好難拆個套出o黎洗呀? 洗完之後, 又好難塞番入去。 上次我第一次整o個陣, 整到好狼狽, 仲拉爛o左攪枕芯個套添!

大宅

JasmineBaby,
半睡眼係我d私人真藏,我個仔時時都想搞,等我要有咁高收咁高,我老公成日虎視耽耽咁叫我賣左佢,成家都'喉'住我d公仔,老實講你去買就貴,賣出去賣得貴又冇人要,賣得平又唔抵,話哂儲左咁耐有感情,得閒'歷'出黎睇下都唔知幾'個引',不過佢講就咁講,有時行過見到得意佢都會話買'law',都唔爭在多一隻啦,紙巾盒我都未見過,要去睇睇先。
my_tabo,
靴型果隻杯係無意鐘睇到,好鐘意即買,可惜佢賣剩一隻,我都有用,依加多左亞仔少左出去睇野,多數等我老公放假先去行街,真係出左d乜都唔知,要靠你地報下料。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

版主

my_tabo,

攬枕我都買咗2個,但係我拆同套番都無咩問題bor! (我驚整爛,都仲有個替換!)

lamlam816,

係ar!買番黎就貴,賣出去就有價無市, 所以有時零願等吓 sanrio 減價先買! (佢地而家成日都做特價清貨)

Jasmine

侯爵府

lamlam816 ,

講真...係自己o既私人珍藏, 就算有人出高價都唔捨得賣啦! 事關賣o左就冇o架喇!

Jasmine,

你拆同套番個攪枕芯都冇問題? 我想問你o個個係大定細o架?

版主

my_tabo,

small one!

Jasmine

侯爵府

Jasmine,

我個係大size...差唔多有四呎長, 上次已經拉穿o左個芯先勉強套番入去, 遲d都唔知點樣拆番o黎洗喇!

首頁

尾頁

跳至