單親天地

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 10:26
唔知關唔關尋晚失車呢,我驚上咗小學係咁就死喇!

唔好擔心啦,失車呢d野唔會經常發生架嘛....
你知唔知琴晚做咩失車呀...
閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

wayso 發表於 11-7-26 10:31
唔好擔心啦,失車呢d野唔會經常發生架嘛....
你知唔知琴晚做咩失車呀...

屯門公路成日都無顧塞車架,所以超憎住屯門呀!
我都唔知點解會塞,尋晚自由嗰邊都有人講!
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 10:44
屯門公路成日都無顧塞車架,所以超憎住屯門呀!
我都唔知點解會塞,尋晚自由嗰邊都有人講!
...
我淨係知放工前兩粒鐘有交通意外,講明友愛嗰邊,
但放工時間已通車啦喎...

閒事少理,只談風月,不談正事{{我要......絕對領域}}

瑪瑙宮

wayso 發表於 11-7-26 10:47
我淨係知放工前兩粒鐘有交通意外,講明友愛嗰邊,
但放工時間已通車啦喎...

我都唔知呀,搞到我無得睇劉大狀,本來應該10前點都返到,但尋晚搞到差唔多十一點先到呀!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 10:54
我都唔知呀,搞到我無得睇劉大狀,本來應該10前點都返到,但尋晚搞到差唔多十一點先到呀! ...

好閒之嘛,上網睇翻囉......
都係一晚半晚啫,唔好咁心急,當遊車河,心情會唔同d架...

瑪瑙宮

wayso 發表於 11-7-26 11:06
好閒之嘛,上網睇翻囉......
都係一晚半晚啫,唔好咁心急,當遊車河,心情會唔同d架...
...

都攰到想死架喇.....仲要塞車,搞到心情仲差咗!我認承咗襯家幫佢照顧劉大狀架,但我依家失職呀!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 11:12
都攰到想死架喇.....仲要塞車,搞到心情仲差咗!我認承咗襯家幫佢照顧劉大狀架,但我依家失職呀! ...

而家係你磨練 eq 嘅時候啦,心情差總好過有難題嘛....
襯家貢左去邊,要你幫佢照顧,人地劉大狀都心有所屬囉,佢無行架啦....

瑪瑙宮

wayso 發表於 11-7-26 11:28
而家係你磨練 eq 嘅時候啦,心情差總好過有難題嘛....
襯家貢左去邊,要你幫佢照顧,人地劉大狀都心有 ...

襯家去咗外遊呀,我話過要照顧劉大狀架,依家疏忽照顧喇!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 11:36
襯家去咗外遊呀,我話過要照顧劉大狀架,依家疏忽照顧喇!

咁好,係咪本書成績好,所以獎勵吓自己呀........
佢去反唔理人,咪理佢啫..
有無叫佢買手信先...

瑪瑙宮

wayso 發表於 11-7-26 11:50
咁好,係咪本書成績好,所以獎勵吓自己呀........
佢去反唔理人,咪理佢啫..
有無叫 ...

唔係,係姨媽帶小白去,咪順手帶埋佢去囉!佢話買個榴蓮返嚟比我嘛!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 11:55
唔係,係姨媽帶小白去,咪順手帶埋佢去囉!佢話買個榴蓮返嚟比我嘛!

咁慘,仲要係母憑子貴....
不過都好,起碼有得去...
榴蓮咁重,唔信佢會攞返黎...

瑪瑙宮

wayso 發表於 11-7-26 12:19
咁慘,仲要係母憑子貴....
不過都好,起碼有得去...
榴蓮咁重,唔信佢會攞返黎... ...

不知幾幸福呀....我都想有個家姐!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 12:29
不知幾幸福呀....我都想有個家姐!

梗係知佢幸福啦,係佢成日講到咁慘之嘛...
我有3個喎....

瑪瑙宮

wayso 發表於 11-7-26 12:32
梗係知佢幸福啦,係佢成日講到咁慘之嘛...
我有3個喎....

原來你先係最幸福!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 12:38
原來你先係最幸福!

係架...雖然有兩個唔係成日見,不過人越大咁感反而仲好左...
上次有個家姐咪話叫我去台灣囉,係我唔放心無去之嘛...

瑪瑙宮

wayso 發表於 11-7-26 12:57
係架...雖然有兩個唔係成日見,不過人越大咁感反而仲好左...
上次有個家姐咪話叫我去台灣囉,係我唔放心無去 ...

台灣我都想去架,但係嚟緊都無機會去喇!!嗰日公公話帶阿B去沙巴,我話要返學喇,同埋要睇佢讀書叻唔叻先可以去,無心機讀書就邊度都唔洗去呀!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 13:02
台灣我都想去架,但係嚟緊都無機會去喇!!嗰日公公話帶阿B去沙巴,我話要返學喇,同埋要睇佢讀書叻唔叻先可以 ...
你都好過我吖,我真係連飛機都未搭過,
養左亞女,真係無咩興趣去旅行,
可能要老左至可以去....
火火咁醒目,讀書應該ok嘅,幼稚園時期,
係會心散d架啦,比多d鼓勵佢啦,跟多d讀書好嘅小朋友,
會感染到佢嘅...

瑪瑙宮

wayso 發表於 11-7-26 13:08
你都好過我吖,我真係連飛機都未搭過,
養左亞女,真係無咩興趣去旅行,
可能要老左至可以去....

邊醒吖,硬係覺得佢蠢過人!

瑪瑙宮

環保接龍勳章

ChammyMAMA 發表於 11-7-26 13:12
邊醒吖,硬係覺得佢蠢過人!

呢d咪又係隔離飯香嘅心態囉,唔要得架...
快d掉左佢...
我覺火火應該幾乖巧架,至於讀書方便,暫時睇唔到架,
所以唔好用讀書衡量小朋友...

瑪瑙宮

環保接龍勳章

突然諗起...
湊小朋友,除左巨額四百萬之外,
仲要估計唔到嘅成担心機,除時仲可能會嘔埋血添....

係咪好感受到呢...

首頁

尾頁

跳至