潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 大口仔Super Fans 大募集

JasmineBaby,

你有冇買20週年大口仔鐘呀? 我覺得好靚, o個時睇到都好想買, 不過因為屋企已經有個車仔掛
牆鐘(1個鐘會響1次音樂, 有兩個隻船仔會轉), 我好鐘意o個個鐘, 所以就冇買到大口仔o個個, 係咪衰呢, 而家又有後悔喇! 如果比我再見到, 我一定會毫不考慮就買。 你知唔知邊度仲有呀?

20週年大口仔鐘

得閒上呢個拍賣網睇o下, 有好多見都未見過o既大口仔o野o架!
Click here for 大口仔拍賣網

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,

hehe....我有兩個,一個藍色(而家用緊),一個黑色.

之前響旺角中心見過,不過賣$1x99~!我仲同hubby講,wa...佢賣咁貴,不如我賣番比佢la!
其他地方真係好少見仲有得賣! (再見到話你聽)

Jasmine

侯爵府

嘩...賣到咁貴? 係幾多年出o既款式?

我已經o係拍賣網睇o左千幾件大口仔o野, 都仲係未見到你o地話3d o個款係點o既樣呀!!! :-|

我完全未見過有大口仔強化玻璃砧板:

大宅

睇完你個message我記得我都好似有買,即刻去摷,你話果隻冷衫公仔係咪帶住頂冷帽,有隻係粉紅同藍色,冷帽波波係粉紅色,有隻係綠黃色,冷帽係黃色,我都買左四隻,價錢牌都冇'met',係Kalms到買,細$188,大$288,收埋左好耐冇拿出來睇,都發現投資左唔少錢落去,有d肉赤呀!

http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,

邊年出真係要番去look look sin 答到你! (黑色嗰個擺咗響倉樹)

3D真係唔識形容比你聽wor! ?-(

Jasmine

版主

lamlam816,

係ar!就係嗰款ar!幾$$就唔記得lu!不過我響d精品店買,應該會平過kalm's.(不過有時真係會唔記得有無買過ka!)

my_tabo,

我響拍賣場樹見到3d嗰款na!page 2 第7件,你去look look!

Jasmine

侯爵府

如果我去精品店睇番o個張介紹過去20年出過o既款式o個張海報, 咁我就會知喇!

侯爵府

Please click 係咪呢款呀?

版主

my_tabo,

我未見過嗰張海報wor! ?-( 響邊樹有得見ar?

Jasmine

版主

my_tabo,

Sorry!變咗第5件先啱!

Jasmine

侯爵府

我係好多間精唔店都見過喎...而家馬戲團o個款個波波個"lone"迷可以睇入去o既, 裡面可以睇到一d往年出過o既款式, 張海報下面就係話比你聽可以o係波波裡面睇到歷年o既款式囉!

哦...原來呢款!! 我都唔就得呢款就係跟3d貼紙o個款添! Thanks a lot! 我一直以為係另一款。

3D款式玻璃杯

子爵府

好媽媽勳章

唔好意思, 未睇晒你地d留言, 我只係蛇上去個拍賣場睇, 見到一隻93年絕板杯開價成300蚊, 唔係化? 係我就發喇, 我有成2隻, 仲有d更絕板既……….

個"針"板真係未見過, 又幾靚, 心郁郁tim, 大鑊...

侯爵府

阿早,

我都好鍾意個砧板, 不過我未試過o係網上拍賣, 所以唔敢買, 我覺得好抵買呀!

版主

my_tabo & 阿早,

邊款砧板ar?

Jasmine

侯爵府

Click here for [size=large]大口仔拍賣場

有成5千幾款大口仔精品呀...Click個細圖就可以睇到好大幅圖, 好清楚o架! 我已經睇o左3千幾款喇!

侯爵府

Jasmine,

大口仔強化玻璃砧板(見下圖)

大宅

my_tabo,
遲d有左bb你d大口仔就要撤退喇!好似我咁間屋三間房,同老公講好左間書房比佢擺野,我就要間細d黎擺我d至愛,但係亞仔出左世後太多野,書房d檯凳又唔搬得,唯有郁我果d啦,結果左塞一d右塞一d,連櫃頂都要擺埋,想睇下都好大工程。
http://hk.myblog.yahoo.com/pupple108

版主

my_tabo & 阿早,

個砧板係2003年款黎wor(郊遊篇)!點解你地無買嘅?

lamlam816,

我同你一樣,左塞塞,右塞塞,真係想睇嗰時會好大工程!

Jasmine

別墅

my_tabo
個鐘同砧板我都有買,個鐘$150,砧板100
我個朋友佢開文具店,所以我同佢買大口仔野平過出面買
我個女叫善程b,o向2003年5月27日出生 :-D 我的玉照:http://www.babyhome.com.tw/bb/33331

大宅

JasmineBaby 寫道:
之前有人post過話可能當年讀書時無咁多$$去買佢d精品,我都係,不過以前邊有咁多款出丫!每次都係筆ar,筆袋,文具之類,所以使費都無而家咁大.

Jasmine:

你錯啦!我89年開始鍾情大口仔.92年出o黎做嘢時想買返哂D嘢.我分別去旺角,灣仔,九龍灣買.我當時係用咗起碼一年時間同萬多銀(保守估計可能唔止)o黎買都買唔齊呀.有好多都係數量好少所以已經俾人抄到貴哂.一個file要$2xx.一個杯要$5xx.仲有好多你估唔到嘅嘢o個時都出過.我仲飛去日本搵.

minna_no_bobo
我個名叫林波仔

首頁

尾頁

跳至