潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

Re: 大口仔Super Fans 大募集

JasmineBaby,

近年真係出多o左好多大口仔o野, 所以我都冇以前咁巔, 而家已經理性o左好多, 因為買咁多o野多數都只係擺, 我怕第日有o左仔仔/女女, 地方會更加唔見使, 都係留番多d位放bb o野好d。 我最近見到把大口仔風扇, 都幾靚o架! 不是因為o個把唔係鴻運扇, 所以冇買到。 我覺得好得意o架...有唔少大口仔fans, 都會鍾意埋車仔同新幹線個喎...我有個friend都係咁!

o係千色店見到好多新幹線衫仔呀! 真係好靚、好得意。 我o係第度仲見過有和尚袍添! 想像自己o既bb著住, 真係正到暈

我o係度諗...我鍾意o個d公仔都好似比較o岩baby boy用喎...咁如果我生女咁點? 不過而家十劃都未有一撇...

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,

我咪係一個人版law!有咗囡囡之後,地方已經唔見使lu!

Jasmine

侯爵府

好正常啦...無論屋企有幾大, 總係覺得地方唔夠用, 因為地方愈多就會放愈多o野, 除非間屋有幾千呎啦! 睇怕暫時都夠o架喇...(唔好意思,發o下夢咋!) 而家我d衫同好多物品都放晒o係將來間bb房度, 第日要撤走d o野, 睇怕都幾頭痕呀! :lol:

我o岩o岩先睇到, 原來你個囡囡同我隻貓囡囡都係[size=medium]6月8日生日o架! 又會咁o岩o既! 不過我隻囡囡就大過你個囡囡, 佢係02年出世o架!

版主

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 大廚勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

my_tabo,

我間房已經變成大口仔天地,床下底又比我塞滿哂(專登買d膠箱可以放響床下底),又有個木架show 哂d公仔出黎,(大大話話大大小小都有廿幾個).現在慢慢入侵緊個廳.我諗第時連個kitchen都會比我入侵埋.(因為而家唔係淨係我用,所以我好驚佢地會打爛,我諗到時我會好心痛)

Jasmine

侯爵府

你d大口仔o野o既勢力正在不斷擴張緊...好犀利呀! 不過d珍品真係要擺好d, 唔係有咩損傷就肯定好肉赤o架喇!

版主

my_tabo,

你就好la! 仲有間吉房可以擺,我屋企兩房,but與家人同住,so間房已經無咩位可以擺佈行lu! (我hubby話佢第時連個床位都會無埋wor!)
我連d custion都擺埋上床, so......

我侵佔埋個廳,已經好叻叻na!!!

Jasmine :mrgreen:

侯爵府

我o地屋企有三間房, 不過有一間係書房, 已經擺o左好多o野! 如果bb仲細, 間bb房仲可以擺住我d o野先, 不過到bb大o左, 到時就真真正正要將我所有o野撤離喇! 到時真係冇眼睇lu。 :-|

版主

my_tabo,

咁你照到係囝囝定囡囡ar?

Jasmine

侯爵府

有就好喇...我之前都話十劃都未有一撇喎, 我仲未bingo o架! 唔知今個月得唔得呢? 係咪我講得太長遠, 所以誤導o左你呢?

版主

my_tabo,

sorry!!! 我以為你個簽名位係你個b嘅預產期!

Jasmine

侯爵府

唔緊要...事實又真係冇乜人會倒數"結婚週年紀念"o既! 事關我未有得倒數預產期住, 我咪貪得意整住呢個先囉!

版主

my_tabo,

你都好叻叻!識整short cut!

係le!你醒起3d個款未ar?&有無買20週年條大毛巾ar?(好arm阿b用ka!)

Jasmine

別墅

hi
我都係大口仔的fans,不過我就98年開始
我都係8/6出世
我個女叫善程b,o向2003年5月27日出生 :-D 我的玉照:http://www.babyhome.com.tw/bb/33331

侯爵府

JasmineBaby ,

我都係o岩o岩學識o左個幾禮拜咋...
3d o個款我真係冇乜印象, 唔知點解我o個時一件o個款o既精品都冇買?! 係邊年出o架?
我冇買20週年o既款大毛巾, 因為屋企已經有太多大毛布喇! 不過打開睇真係好靚!

dickiechan,
你都係6月8日出世? 又會咁橋o既?

Update List:

minna_no_bobo ~ since 1989
my_tabo ~ since 1997
mrswhat ~ since 1991
阿早 ~ since 1994
Taffymom ~ since 1990
Jasmine ~ since 1990
remy ~ since 1999
lamlam816 ~ since1989
andie_chow ~since 1992
dickiechan ~ since 1998

子爵府

my_tabo 寫道:
Hi remy,

你個仔仔似大口仔, 一定係好得意o架喇!

hee~現在已經唔似lu,5歲大個仔晒啦!

侯爵府

remy,

我o地咁多人都仲咁鐘意大口仔, 唔知係咪因為佢20年如一日都係咁天真可愛呢?

版主

my_tabo 寫道:
remy,

我o地咁多人都仲咁鐘意大口仔, 唔知係咪因為佢20年如一日都係咁天真可愛呢?

YES! AGREE!!!

wa!我地陣容都好鼎盛吓wor!又多幾位大口仔fans.:mrgreen:

my_tabo,

你都係6月8日出世???

Jasmine

侯爵府

係呀...希望遲d再有大口仔fans入來報到啦!

唔係我6月8日出世, 係我隻貓囡囡呀!

我之前咪講過:
我o岩o岩先睇到, 原來你個囡囡同我隻貓囡囡都係6月8日生日o架! 又會咁o岩o既! 不過我隻囡囡就大過你個囡囡, 佢係02年出世o架!

版主

my_tabo,

hehe... sorry!

大頭蝦Jasmine

版主

猶記得最初是因為同學仔問起最喜愛邊種公仔,我見其他人都係hk, kekoppi....., 唯獨大口仔無人喜愛,咁我就答話喜歡大口仔,咁就愛上左佢咁多年na!

之前有人post過話可能當年讀書時無咁多$$去買佢d精品,我都係,不過以前邊有咁多款出丫!每次都係筆ar,筆袋,文具之類,所以使費都無而家咁大.

我已經唔記得第一件擁有的大口仔是什麼了.但係我擁有2個90年出的公仔,全部都係made in japan 及個look可愛d,而家的公仔個look已經唔係好似當年個look lu! (有時真係覺得'番薯'都靚過佢)

唔知你地記唔記得,好似96/97年出過一款冬天公仔,有大有細的,只係件冷衫隻色唔同,我都買哂佢地番黎!(total 4 隻)

你地仲有d咩精品可以介紹一下,無得擁有,都可以知道曾經出過的款式丫!

Jasmine

首頁

尾頁

跳至