單親天地

跳至

首頁
34567...18

尾頁

大宅

雖然他已離開, 但他在你心深處給你支持的!傷心時, 便要哭出來, 接下來便要帶著孩子好好地活下去!!!加油!

男爵府

回覆:丈夫剛過身

無左老公係好慘 但個細既都快要出世 要收拾心情做個堅強既媽媽!吾係仲可以點?!世界係殘酷既 越最面對越好

男爵府

BK Milk勳章

大宅

加油,要堅強,小朋友需要妳的,最困難的時候一定會過去,我相信妳一定是個好媽媽,妳多點上黎傾下計,我地一定支持妳架,妳坐月都要小心身體,一定要養好身體。我雖然唔係單親,但曾經我都有最親既人離世,我好明白當中既痛苦,時間係最好既治療師,保重。

大宅

丈夫剛過身

加油!!

大宅

畀面勳章

聽到你經歷真係好難過,亦令我明白好幸福真係唔仰必然,好好挀作!上天令你有呢個經歷總有佢嘅意思,努力放下,加油

禁止訪問

大宅

您要振作呀....這段日子一定好難過, 為了仔女女人的力量真的可撐起半邊天的,您一定捱得過的, 您老公亦會一直看守著您和BB 的.. 支持您呀!!

大宅

回覆:wwwinnn 的帖子

我的bb有一歲多,他需要我,我需要他。每天見到他,日子就很快過。

你一年後便知道。

大宅

加油呀,為左你老公一定要堅強咁活下去

複式洋房

生了BB十天了,頭幾日在醫院過,很多親戚朋友到來探望,BB又有醫院照顧,日子比較易過,但我嘅情緒極不穩定,好辛苦好辛苦,好掛住老公!回家後,要帶BB進出醫院、健康院,雖然媽咪、老爺奶奶幫手,但我真係好累、好累,在家想起老公時,眼淚亦不斷流,朋友的電話、whatsapp都不想覆,我淨係想我老公回到我身邊,可以嗎?

男爵府

加油 !!

伯爵府

叻叻勳章 畀面勳章

加油,bb需要你

大宅

最關心BB問題熱投勳章

新媽媽加油!BB 係你同先生的愛情結晶,為咗BB 你一定要勇敢同堅強!支持你!

伯爵府

BK Milk勳章

媽媽加油,唔開心就一定要同人傾訴呀!生完情緒會低落,小心保重身體!搵個方法記底自己所想既野! bb 大得好快,加油!

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

puifan:你要振作呀,bb需要你,咁多人闗心你,你剛做媽媽,要多休息和保重,你丈夫會保佑守護你和bb

男爵府

回覆:puifan 的帖子

無意中看到你的post....我爸也是去年突然中風,不到八小時就離開了,那種痛不旁人是不會明白,我媽餘生只有一個人過了,孫女今年出生,是她的唯一動力,哀傷期每人長短不一,晤開心就盡情器,要把情緒發洩,加油

大宅

其實我媽媽都係我BB仔8個月時,阿哥只得2歲時,爸爸就過身

你吳使担心小朋友,因我是過來人,我吳會覺得自已冇爸爸好可憐,又吳會覺同人吳同,因我有個鍚我的媽媽,同公公,婆婆,

反而我同阿哥比其他人更懂得孝順,而家我們都長大了,

仲會個個禮拜同阿媽飲茶,又特別記得佢生日,

有咩活動一定會叫埋佢去,佢都知我地鍚佢,

我同阿哥都好識冧,好生性添....

我真係一D都無話無左爸爸好似左D咩咁,,,

時間會沖淡一切,我而家阿媽不知幾快樂,,

有咩就找人呻下啦....吳好谷住.....

找同類型的朋友,群體,你會覺得好安慰,

因這個世界原來有好多同你同樣經歷的人....

你又可以番下教會, 教會是一個使人心靈休息的地方....

為你祈禱

大宅

好好生活,要堅強加油
每天都是好心情。

男爵府

樓主, 不要難過了, 剛生完bb要多d休息, bb, 62和99很需要你, 你媽媽更擔心你, 好好活着, 照顧好bb就是愛你先生的表現. 祝福你和bb.

首頁
34567...18

尾頁

跳至