少年成長

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Re: 孩子令你感動的說話

米媽媽好眼瞓:「愛豬……你佳啦, 去搵…daddy 玩啦, 媽媽尋晚開通頂……個頭痛c 喇 ( 指住個頭 )……」

Audrey 爬上我個身, 攬住我 我沒有理她,想繼續瞓……
跟住, Audrey貼住我耳仔:「呵呵… 佳 ( 乖 ) 媽媽…呵呵…… 」
o個一刻,條頸有d 痺 個女「呵呵」好溫柔,平時佢叫我起身好粗魯,今次,佢真係知道媽媽好辛苦

聊以為記…… 我的乖寶寶

男爵府

yinyin 寫道:
mummy 我覺得訓在你張大床同你傾心事, 個心好似食左咖喱

我個女最鐘意食咖喱, 連學校的茶點都要帶咖喱.

yinyin
我真是很喜歡你囡囡這一句
小朋友好直接,好純真, 形容好直接…你要好好記住 :-P

瑩瑩,
你跟Edith 所講都一樣
我都好期待個女咁講,到時跟她一齊 :-(

男爵府

2母女蜜計時間:mrgreen:

Audrey好o爹要我抱住: 錫面面啦
米媽媽: 333
Audrey: 鍚鼻鼻啦
米媽媽:333
Audrey: 錫嘴嘴啦
米媽媽:333

如是者 ,鍚o左好多啖喇

米媽媽: 錫夠未呀? 點解今日乖寶寶要mama 錫咁多啖o架?
Audrey唱歌: I lup ( love ) you , you lup ( love ) me ……

佢知道媽媽愛佢,就要錫o麻
個心真係好似食o左酒心朱古力 突然唔想番工陪佢玩多陣

男爵府

我整傷手腕, 囡囡見到我隻手手……

audrey: 痛痛嗎?
米媽媽: 當然痛 ( 扮喊 :mrgreen: )
audrey : 呵呵 ( 真係捉住我隻手手呵 )

米媽媽: 我o地唔出街喇, 媽媽手痛抱唔到audrey
audrey: mimi 有角角( 腳腳 )o架, 自己行
<-----佢從來未講過, 腳腳的用途是用來行路

audrey又望住媽媽隻手: 痛痛嗎?
米媽媽: 當然痛 ( 又扮喊,想個女再呵 )
audrey: 屎心d( 小心) , 唔跑步……痛痛喇<----個樣好憐恤媽媽o架

男爵府

我兩母女都好喜歡行珠寶店 :mrgreen:
昨天行過xx生……

mimi( 雙眼發光 ): 好令啊
米媽媽 ( 雙眼都發光 ) : 無錯, 真係好令啊,對耳環……
mimi: 媽媽好鍾意耳環 :-P ……媽媽帶好令 ( 靚 )……
米媽媽: mimi 大個女帶耳環都好令……
mimi: 我有錢錢 (o係個袋拿出個10蚊 )買俾媽媽!
米媽媽: 傻豬,10蚊點買 :lol:

o個個10蚊係佢寶貝, 袋住成兩個月,一直都唔捨得用來扭公仔蛋
我知道佢真心想用10蚊買耳環俾我

男爵府

百厭阿女 寫道:
:-( :-( :-(

百厭阿女
請你刪除我那張兩隻貓的大頭相!
那是我拍攝的, 亦不知道閣下未問過我而私下存檔, 當作自己的大頭相用的用意
希望你尊重我的相片
謝謝!

小米米

男爵府

睇完《十兄弟》,3歲多的mimi喊得好淒涼 :-|
因為她知道十兄弟不可以再見媽媽

我永遠記得我隻愛豬抱住我說:
「媽媽,如果你手手腳腳唔見o左,唔舒服,我會變beanie,你會無事……」

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊