婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章

cheechi 發表於 23-10-1 15:25
回覆 詩詩詩 的帖子

呢度係咪佢娘家?
完全同意。
樓主5係打算人多蝦人少丫麻
你既然出得起錢叫人去酒店, 點解不是你地一家去酒店?

如果屋子是夫家既, 樓主不會以為自己才是屋主掛?
請勿轉載。搬字過紙不是記者的工作,未經同意, 即屬抄襲。

侯爵府

咁點解變左佢入住你屋子架?

侯爵府

詩詩詩 發表於 23-10-1 20:26
因為佢未嫁人佢跟佢阿爸阿媽入嚟同我哋一齊住

咁清楚D, 故仔即係:
你+B+男方
62+99+姑仔

即6個人, 在家。而間屋是你「同老公一齊買嘅.娘家都有幫我畀首期」, 對嗎?

如果假定冇錯,但係:

「老公就一個人養我同阿b」, 咁62+99 生活費誰俾? 我又假定係姑仔, 再假定佢有俾家用(當租屋都要啦)。

咁你姑仔好麻煩下喎。點解當初俾哂佢3人入來架???

佢未嫁人佢跟佢阿爸阿媽入嚟同我哋一齊住———>佢未嫁人關你鬼事咩。。。。

侯爵府

詩詩詩 發表於 23-10-5 07:10
我娘家出咗15O萬.老公出咗6O萬.之後供款我老公供
唔係丫麻,娘家俾成150皮出來?娘家知唔知你男家入哂來?

難為你仲話姑息破裂,小心將來有咩事隻姑反撲出來大叫樓我有份供就大獲。

侯爵府

詩詩詩 發表於 23-10-5 07:05
62話租金貴...
62 話貴就要痴你女家?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊