少年成長

跳至

首頁

尾頁

民房

回覆 appledai 的帖子

我13 女都99%一樣,中二前好自律,成績好,到中二突然爆煲,有焦慮症,現在唔想返學,又話老師教得慢、唔識教、返學浪費時間、唔鍾意同同學做project….,因為唔想佢再爆煲,所以現在都係唔迫佢、聽她的…. 唔返幾日,再返學校越難面對學校,見過心理師同社工,又有講有笑,就係唔返學。平時喜歡時笑,唔喜歡時黑面冇表情。由細到大都冇鬧,朋友話我哋太遷就佢,咁咪自我中心、受唔到壓力,習慣所有人圍住佢轉…. 我好迷惘,覺得自己做個開明、愛錫她的媽媽就好(因為我細個自己好想媽媽係咁對我),但現在覺得十幾年來都唔識做阿媽….. 現在我有啲抑鬱,喊咗好多日,但係阿女面前要正面、開心,因為❤️理師話我嘅情緒會影響阿女,我當然唔想,所以我每日都唔想係屋企,現在每日都要安慰自己,先可以控制好啲情緒冇咁抑鬱,過到日子…. 有冇過來人分享下怎樣、幾時可以出谷底🥺😭

dougiewoodie    發表於 23-12-30 06:55

民房

提示: 該帖被管理員或版主屏蔽

民房

回覆 Lsfjoey 的帖子

你有冇找社工?老師有冇跟進?我女呢兩星期只返咗兩日,我下星期要見學校…. 唔知點同學校講….

民房

回覆 YUNAHEY 的帖子

我每朝早都係戰戰兢兢,問吓佢什麼心情,佢話唔返都似乎逼唔到…. 你話唔理佢,其實係即是點做?

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊